Vinnare i spel

Som vi redan i tidigare artiklar varit inne och nosat på, så finns det taktiker och tips för att bli en vinnare, både i allmänhet i livet, och i spel. I den här artikeln tänkte vi reda ut lite närmare vad som faktiskt krävs för att lyckas bli en riktigt bra tippare. Vi tror att det grundar sig i tre huvudfaktorer:

Kunskap

För att kunna pricka in de rätta resultaten och tippa vinnare så krävs en viss kunskap om vad det är man pysslar med:

  • Sporten – är det innebandy till exempel, då måste jag som spelare vara medveten att matcher kan svänga snabbt, skrällar sker då och då, osv. Spelar man på någon annan sport så kanske man vet att skrällar sker mer sällan.
  • Historia – Vilken historia har laget/n man spelar på. Vem vinner, brukar de ofta spela oavgjort eller blir det kanske ofta väldigt många mål?
  • Metod – Vilken metod ska jag använda mig när jag spelar? Finns det kanske olika typer av system att använda till olika spel och olika typer av situationer.
  • Ha koll – det gäller att ha koll på när man ska satsa och inte. Man måste vara medveten om när det är troligt att man kan vinna och när man troligtvis kan förvänta sig att gå lottlös.
  • Kunskap får man genom att läsa på lags hemsidor, experters genomgångar och diskussioner, genom statistik och historik.

Budget

Topptipset

Ska man spela så bör man också ha en budget för detta. Att spela för att få råd till något genom vinst, det är aldrig en bra idé. När man har en budget så kan man också utefter den värdera när det är värt att lägga ett spel och inte. Märker man till exempel att en stryktipsrad kräver fler garderingar än man har råd till, eller ett större system, då kanske det är bättre att vänta tills veckan därpå, för att lägga ett större spel då.

Vinnarcirkeln

Vinnarcirkeln är inte bara ett uttryck, utan även att betrakta som ett begrepp. Det fungerar såhär. Det finns en del spel som är lättare att vinna på än andra. Ibland kan man på dessa vinna riktigt stort. Tricket är att om man har turen att vinna en lite större summa så har man således också en budgetgrund att stå på. För att man nu ska gå in i vinnarcirkeln så gäller det att man nu inte fegar för mycket. Har man till exempel vunnit 1000 kronor så är det lämpligt att köra ett 729-kronors system på till exempel topptipset eller powerplay. Det innebär sex helgarderingar och två spikar. Sätter man då sina två spikar så har man således vunnit igen – och budgeten växer – man är inne i vinnarcirkeln.