Final i Europas största klubblagsturnering

Finalen i Champions League rycker allt närmare och det kommer bli oerhört spännande vilket lag som tar hem bucklan. Det blir Spanien mot Italien i final och vi ska idag gå igenom förutsättningarna innan matchen den 3:e juni.

Semifinalerna bjöd på fyra spännande matcher. Real Madrid mötte stadsrivalen Atlético Madrid i ett rafflande möte över två matcher. Den första matchen slutade 3-0 till Real och många trodde nog att semifinalen skulle vara avgjord redan där. Men Atlético kom ut som ett nytt lag i den andra matchen och vann tillslut med 2-1. Detta räckte inte till avancemang för Atlético men var ändå ett kvitto på att man inte var så långt ifrån Real som resultatet i den första matchen påstod.

I den andra semifinal möttes de italienska giganterna Juventus och överraskningslaget Monaco. Monaco som visserligen vann den franska ligan men ändå får ses som ett överraskande semifinallag med tanke på de storklubbar som deltar i turneringen. Juventus hade sett oerhört starka ut innan semifinalerna och vann också dessa relativt komfortabelt. 2-0 vann med på bortaplan och följde upp detta med en 2-1 seger i matchen efter.

Nu möts alltså de två storklubbarna Juventus och Real Madrid i finalen i Cardiff och det kommer bli spännande att se vilket lag som är starkast. Med storstjärnor som Ronaldo, Dybala och Bale på planen kommer vi nog bjudas på en fantastisk match oavsett vilka som vinner.

Om du vill göra matchen än mer spännande kanske du bör tippa eller spela Fantasy Champions League för att höja temperaturen ytterligare. Gemensamt för de båda är att du får se till att läsa på innan. Den här matchen kommer inte vara lätt att förutse.